Verduro

Verduro zostało wyprodukowane w oparciu o unikalną i opatentowaną technologię PhysioActivator™. Poprawia odżywienie warzyw i ziemniaka w fazach decydujących dla plonowania, zapewnia większą efektywność wykorzystania azotu i innych składników mineralnych.

Zalety

  • poprawa odżywienia roślin w fazach decydujących dla plonowania, co przekłada się bezpośrednio na wzrost plonu i poprawę jego jakości
  • większa efektywność wykorzystania azotu
  • wyższa wydajność fotosyntezy i poprawa trwałości chlorofilu
  • poprawa struktury plonu

Zawartość składnikow pokarmowych w % (m/m)

6,0% manganu (Mn) rozpuszczalnego w wodzie
3,0% cynku (Zn) rozpuszczalnego w wodzie

Sposób działania

Biostymulator odżywiania mineralnego i plonowania warzyw. Płynny preparat aktywujący odżywianie mineralne warzyw w fazach istotnych dla plonowania. Przeznaczony do stosowania w formie oprysku w różnych uprawach, zarówno w polu jak i pod osłonami.

Uprawa Dawka Liczba zabiegów Termin stosowania
Warzywa
cebulowe
3-5 l/ha 2 Od stadium 4-6 liści, powtórzyć po 3 tygodniach
Warzywa
liściowe
3-5 l/ha
(uprawy polowe);
stężenie 0,3-0,5%
(uprawy pod osłonami)
Od stadium 2-4 liści, powtórzyć po 2 tygodniach
Warzywa
kapustne
Od stadium 4-6 liści do początku formowania główki/róży i w trakcie wzrostu główki/róży
Marchew, pietruszka,
seler i inne warzywa
korzeniowe
3-5 l/ha Od stadium 4-6 liści i w trakcie intensywnego wzrostu korzenia spichrzowego
Fasola
szparagowa
3-5 l/ha
(uprawy polowe);
stężenie 0,3-0,5%
(uprawy pod osłonami)
Od stadium 2-3 liści właściwych, powtórzyć na początku kwitnienia
Ziemniak 3-5 l/ha Po pełnych wschodach, powtórzyć po 2 tygodniach

nie odtyczy
Dostępne opakowania: 5 l, 10 l
Okres wazności: 3 lata